Specialist in het onderhoud van houten vloeren

Vloer oliën Amsterdam

De vloer is bepalend voor de uitstraling van uw woning. Als de vloer beschadigd en lelijk is, dan verpest dat vaak de hele ruimte eromheen. Voor een fijne leefomgeving en optimaal wooncomfort laat u uw parketvloer regelmatig onderhouden. Een van deze onderhoudsmethoden is oliën. Lees hieronder alles wat u over vloer oliën moet weten of bel gerust 020 - 213 60 14.

Geoliede vloer opnieuw oliën

Wilt u uw geoliede vloer opnieuw oliën? Dat kan. Elke vloer heeft een specifieke behandeling nodig. Zo moet er bijvoorbeeld voor bepaalde soorten hout een specifieke soort olie gebruikt worden en de mate van verzadiging van het hout is bepalend voor de verdere behandeling. Hierbij moet er een juiste hoeveelheid olie gebruikt worden. Kennis en ervaring is dus erg handig en ook zeker noodzakelijk voor een perfect resultaat. Als vloeren specialist in Amsterdam hebben wij al vele houten vloeren mogen opknappen.

Zie hieronder een voorbeeld van een door ons opnieuw geoliede houten vloer.

Kosten vloer oliën

Elke vloer is anders en heeft een specifieke behandeling nodig. De kosten voor vloer oliën zijn dan ook afhankelijk van uw type vloer, de staat waarin uw vloer verkeerd en de afwerking die u kiest. Het is dus lastig om een precieze prijs aan te geven. Bel gerust voor een afspraak of vul ons contactformulier in. Meestal adviseren wij om even langs te komen om de vloer te bekijken. Telefonisch kunnen wij uiteraard wel een prijsindicatie geven.

Parketvloer in de olie zetten

Voor het professioneel oliën van een houten vloer kunt u het beste een vakman inschakelen. Vooral bij vloeren met veel noesten en nerven is het een precies karwei. Als het verkeerd gaat zakt de olie door de vloer heen en kunt u weer helemaal opnieuw beginnen. De houten vloer schuren hoort daar ook bij. Hoewel parket oliën dus een behoorlijke klus is, heeft het ook een groot aantal bijkomende voordelen:

  • De vloer is goed beschermd tegen krassen en vocht.
  • Olie droogt sneller dan was of lak en is ook gefaseerd aan te brengen.
  • Kleine beschadigingen zijn makkelijk weg te werken door wat extra olie of pasta toe te voegen.
  • Olie laat de natuurlijke uitstraling van de vloer het beste tot zijn recht komen.
  • Een geoliede vloer heeft weinig onderhoud nodig.

Deze voordelen maken het oliën van uw houten vloer een waardige investering waar u lang plezier van zult hebben. Een oudere, beschadigde parketvloer in de olie zetten kan ook een verrassend effect hebben. Een vloer die u misschien zou afschrijven wordt zo weer in ere hersteld. U kunt ook voor een andere afwerking gaan, bijvoorbeeld houten vloer schuren en houten vloer lakken.

Oliën houten vloer

Laat uw houten vloer oliën door een van de vloerspecialisten van De Verbetering Parket en geniet van een vloer die lang mooi blijft. Neem vrijblijvend contact op via 020 - 213 60 14 voor meer informatie of een afspraak.

 

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Waarom kiest u voor ons?

    Wij zijn gespecialiseerd in vloeronderhoud en vloeren leggen. Wij helpen graag bij het kiezen van de juiste vloer voor jou woning. Wij zijn trots op ons werk en leveren al meer dan 25 jaar kwaliteit in heel Noord-Holland.

Werkgebied

Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Zaandam, Hoorn, Alkmaar, Diemen, Lijnden, Oudekerk a/d Amstel, Duivendrecht, Zwanenburg en omstreken.

Hoofdvestiging